Rondleiding

Zwem- en recreatiebad “De Meene”

In het hart van de Achterhoek aan de rand van het bos ligt aan het Ab Snijdersplein in Ruurlo het prachtige zwem- en recreatiebad “de Meene”. Zwembad de Meene is misschien wel het mooiste zwembad van de Achterhoek en bovendien een gezellig zwembad waar de kinderen veilig kunnen zwemmen en spelen en waar u prettig uw baantjes kunt zwemmen. Daarnaast heeft het Ruurlose zwembad nog een voordeel; zout water!

Behalve een supersnelle dubbele wedstrijd-waterglijbaan mét elektronische tijdwaarneming, trampolines, een grote glooiende zonneweide en de “Meene plaza” voor een heerlijke consumptie, heeft het zwembad ook “Basje” de hond en sinds vorig jaar een grote airtrampoline en een waterglijbaan voor de jongere zwemmers.

Kortom…. een bezoek aan zwembad “de Meene” is al een vakantie op zich!

Waarom is Ruurlo trots op haar zwembad?
Al 42 jaar zijn de Ruurlose inwoners apetrots op het zwembad. Niet alleen omdat het een prachtige accommodatie is maar vooral omdat het zwembad in 1973 mede dankzij de bijdrage van vele Ruurlose inwoners tot stand gekomen is. Veel Ruurloërs spreken dan ook terecht over “ons” zwembad. De bedoeling is dan ook dat dit nog jaren zo blijft.

2016-08-17-doorzichtige-bal-56

We blijven vernieuwen!
Hoewel het voor veel zwembaden en dus ook voor zwembad de Meene steeds moeilijker is om het hoofd boven water te houden probeert SZR met de beperkte middelen die het heeft toch te blijven vernieuwen. Mede dankzij een aantal Ruurlose ondernemingen is dit ondanks de lastige tijd toch gelukt. Het recreatiebad is een vrolijke kinder-waterglijbaan rijker en vlakbij de “badmeester-toren” ligt een enorme air-trampoline. Een soort luchtmatras waar kinderen maar ook volwassenen (als ze niet te overmoedig worden) heerlijk op kunnen springen.

Een geweldig zwembad!
U bereikt het zwembad via het Ab Snijdersplein, vernoemd naar de ere-voorzitter van de zwembadstichting Ab Snijders. Zodra u het zwembad binnenkomt staat u vanzelf op de: “Meene Plaza”

De “Meene Plaza” is een grote centrale hal waar u alles vindt, de kassa, de kleed­kamers en de kantine. Vanuit de centrale hal kunt u overdekt en verwarmd via de zwemkreek naar het diepe bassin zwemmen.

DSC02167

Het peuterbad
Het peuterbad is zoals de naam al zegt bedoeld voor de peuters. Menig zwemmer heeft hier zijn of haar basis gelegd voor een prachtige zwemcarrière. Een aantal jaar geleden hebben studenten van de kunstopleiding in Zwolle het peuterbad omgetoverd in een onderwaterwereld. De allerkleinsten kunnen daardoor zwemmen tussen oa. vissen, zeesterren en inktvissen. Daarnaast staan er rondom het kleuterbad een aantal speeltoestellen voor degene die soms ook even niet nat willen worden.

Het recreatiebad
Het recreatiebad is het bad waar veel lol gemaakt wordt. Bovendien is dit ook het bad waar de dubbele wedstrijd-glijbaan in uitkomt.

DSC00840

Basje
Een aantal jaar geleden is hond “Basje” bij ons komen wonen. Basje is geen echte hond maar wel een grote opblaasbare speel-hond. Vorig jaar bleek “Basje” al een hoop vrienden te hebben. En ook dit seizoen zal Basje ongetwijfeld vaak in het water te vinden zijn. Mocht Basje niet in het water liggen, vraag dit dan gerust aan één van de personeelsleden. Alleen… wanneer het heel druk is op het zwembad, blijft Basje liever binnen.

Een nieuwe glijbaan
Mede dankzij een bijdrage uit het cultuurfonds van de Rabobank is het recreatiebad voorzien van 2e, nieuwe glijbaan. Deze glijbaan, bedoeld voor de jonge jeugd is voorzien van vrolijke kleuren en zorgt er ongetwijfeld voor dat er nog meer plezier gemaakt kan worden in het Ruurlose zwembad.

DSC02144

Buiten zwemmen zelfs als het koud is
Ook  bij slecht weer, is het zwemmen in ons verwarmde openluchtbad niet vervelend. De kleedkamers zijn verwarmd en dankzij de “kreek” kunt u binnen in het water stappen en naar het diepe bad zwemmen. Na het zwemmen kunt u dan ook weer binnen uit het water stappen en desgewenst gebruik maken van warme douches.

Diverse activiteiten
Ook dit seizoen zullen er gedurende de zomermaanden weer wekelijks diverse activiteiten georganiseerd worden. De luchtbedden-race en het buikschuiven zijn enkele succesnummers van vorig jaar. Via het publicatiebord in het zwembad, de media en de website zullen de data en tijdstippen van de activiteiten bekend gemaakt worden. Er gaan geruchten rond dat ook dit seizoen een “Wipe-Out” op de activiteitenkalender komt te staan die aan het begin van het seizoen weer voor u klaar ligt. Hierop zullen ook de zwemvierdaagse en het “Baas en hond-zwemmen” zeker niet ontbreken.